iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Investeren in vastgoed voor verhuur verschuift naar randgemeenten

1 minuten lezen

Terug

Er is steeds minder interesse in het kopen van een woning bestemd voor de verhuur in de grootste steden van Nederland. Meer en meer investeerders kiezen voor een woning om te verhuren in de randgemeenten. Dit komt onder andere door de sterk gestegen huizenprijzen in de grote steden. Ook de regelgeving, die steeds strenger wordt omtrent de verhuur, speelt een rol. 

Ook het aanbod is een struikelpunt; in de grote steden is het lastig om nog een geschikt huis te vinden dat een goed rendement perspectief heeft. Het kan juist een goed idee zijn om uit te wijken naar de kleinere plaatsen in de omgeving. Steden zoals Zwolle, Rijswijk, Delft en Waalre worden ook steeds populairder. Het is slim wanneer een koper zicht verdiept in de woningmarkt in de plaats waar ze willen investeren. Lokale kennis wordt soms nog onderschat. Veel mensen kopen een woning die ze willen verhuren in de buurt van hun eigen woning. Zo heb je gevoel bij de omgeving en je makelaar en adviseur dicht bij huis. 
 
Er zit verschil in regelgeving rond verhuur van huizen tussen de steden. Zo zijn die regels in Amsterdam en Utrecht strenger dan in andere plaatsen. Als koper van een woning bestemd voor de verhuur kan dit het lastig maken en het rendement van de verhuur op een negatieve manier beïnvloeden. Het is nu de vraag wat de overheid precies wil met de woningverhuur. Er is een angst dat teveel investeerders de woningmarkt ontregelen. Maar ook wil men een omvangrijke verhuursector in Nederland.

Bron: Am:

Publicatiedatum 14/03/2019

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen