Nieuws

Groningen heeft het mooiste station volgens reizigers

Door reizigers is het station van Groningen gekozen als het mooiste station van Nederland. 

Het station van Valkenburg eindigt op de tweede plek. Michiel Jonker van de NS maakte dit bekend in NOS Radio Journaal. “"Groningen was eigenlijk al vanaf dag één favoriet en liet alle grote stations ver achter zich", zegt Jonker. "En met Valkenburg op de tweede plek kun je zeggen dat de historische stationnetjes de grote namen hebben verslagen."

Via social media konden reizigers stemmen op het station dat zij het mooiste vonden. Hieruit kwamen 8 stations. Naast Groningen en Valkenburg kwamen Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Bron: NOS

05 september 2019 Meer
Woningen snel verkocht in regio Groningen

Uit cijfers van de Nederlandse vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) over het tweede kwartaal van 2019 blijkt, dat woningen in de provincie Groningen sneller worden verkocht dan het landelijke gemiddelde. 

Landelijk gezien wordt een woning gemiddeld verkocht in 38 dagen. In de provincie Groningen duurt het 36 dagen voordat een woning wordt verkocht. 

In de stad wordt er gemiddeld in 24 dagen een woning verkocht. Dit betekent dat binnen 24 dagen het gehele koopproces doorlopen is. Zo zijn er grote regionale verschillen met daarnaast krapte in de Ommelanden. 

Volgens Sjirk de Jong van NVM Groningen is het opvallend dat er minder verkocht zou worden vanwege een dalend aanbod. Echter zijn er meer woningen de markt opgegaan, waardoor er ook meer woningen werden verkocht.

Bron: RTV Noord

15 augustus 2019 Meer
Groningen wordt steeds duurzamer

Onlangs heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vanuit het WoonOnderzoek gemeld dat Nederlanders gemiddeld duurzamer zijn gaan wonen. Dit betekent dat het aantal groene energielabels zoals A,B en C meer verschijn en daarmee het aantal stijgt. De andere labels zoals E,F en G, die vallen onder de oranje en rode labels, nemen af.

Waarschijnlijk komt de stijging van de groene labels door de groei in de economie, waardoor huiseigenaren, huurders en verhuurders verduurzamingsmaatregelen beter kunnen financieren. Daarbij is het bewustzijn over duurzaamheid ook gestegen met onder andere de plannen van het kabinet en de noodzaak om het Groningse gas af te sluiten.

Komend jaar krijgen 30.000 inwoners van Groningen een uitnodiging van gemeente Groningen voor een energieadvies.

Bron: Groninger Internet Courant

01 augustus 2019 Meer
Woningmarkt in aardbevingsgebied trekt aan

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert dat de woningmarkt in het aardbevingsgebied weer aantrekt. Hier en daar dreigt zelfs krapte.

Uit het onderzoek blijkt dat het beter gaat met de verkoop van woningen in het gebied. De onderzoekers vergelijken de ontwikkelingen in het bevingsgebied met vergelijkbare gebieden elders in het Noorden.

In het gasgebied gaan de woningprijzen omhoog en staan panden korter te koop dan voorheen. Daarnaast neemt ook het aanbod huizen af. Er dreigt zelfs op sommige plekken een tekort aan woningen te komen. Volgens het CBS is de WOZ-waarde van huizen in het aardbevingsgebied al bijna weer op het niveau van 2013 (van voor de zware aardbeving bij Huizinge in augustus 2012).

Bron: Dagblad van het Noorden

18 juli 2019 Meer
Westerkwartier krijgt nieuwe woonvisie

Er is in 2015 een woonvisie opgesteld door de toenmalige gemeenten in het Westerkwartier. Voor de nieuwe huidige visie zijn een aantal bouwstenen nodig zoals een woningmarktonderzoek. Samen met woningcorporaties en de gemeenten wordt er een onderzoek gehouden. Bij het uitvoeren wordt de gemeente ondersteunt door KAW en bij het opstellen van de woonvisie.

Door met de omliggende dorpen in gesprek te gaan, kan de gemeente te weten komen wat er verder speelt in de gebieden. De gemeente wil tevens verder in gesprek met de dorpen om dieper in te gaan op het onderwerp “wonen”. Alle inwoners krijgen de mogelijkheid mee te denken over wat er in de woonvisie moet komen te staan.

Bron: Dagblad van het Noorden

02 juli 2019 Meer
Onderzoek voor Groningse studenten om te wonen bij bijstandsgerechtigden

Vanwege de krappe woningmarkt onder studenten in Groningen, is er een onderzoek gestart in opdracht van het gemeentebestuur om als experiment studenten onder te brengen bij bijstandsgerechtigden. Onderzocht wordt of dit experiment positief uitpakt.

Het is de bedoeling dat studenten worden ondergebracht bij bijstandsgerechtigden die dan niet worden gekort op hun uitkering vanwege de extra inkomsten. Bij een positief effect, zal het mogelijk al in september worden ingevoerd.

Het plan is afkomstig van de PvdA die een vergelijk experiment in Leiden heeft gezien. De partij stelt dat Groningen zo’n 900 bijstandsgerechtigden heeft en daarvoor zou het een goede oplossing zijn.

Echter denkt het gemeentebestuur wel dat het experiment op een vastgestelde periode moet worden ingevoerd, namelijk aan het begin van het nieuwe studiejaar.  De ervaring leert dat tijdens die periode veel internationale studenten geen onderdak kunnen vinden.

Bron: RTV Noord

13 juni 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Westersingel 3
9718 CA Groningen

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

groningen@iqmakelaars.nl