Nieuws

Groningen in top tien beste steden om te wonen

Uit de ranglijst van grote Nederlandse gemeente blijkt Groningen in de top tien te staan van beste steden om te wonen. 

JLL 84 vergeleek voor de ranglijst Nederlandse gemeenten met elk meer dan 50.000 inwoners, meldt RTL Nieuws. De vastgoedadviseur probeert in kaart te brengen welke steden interessant zijn voor beleggers. Er wordt onder andere gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, veiligheid en de bereikbaarheid. 

Amsterdam heeft de eerste plek weten te veroveren in de zogenoemde Residential Ranking 2020. De eerste plek kregen ze door vooral de economische groei in de stad, de bereikbaarheid en het aantal voorzieningen. Groningen staat op de negende plek vanwege de opkomst van de positieve economische ontwikkelingen en vooruitzichten, goede bereikbaarheid en demografie. 

Bron: Indebuurt Groningen

25 februari 2020 Meer
Bloemsingel gesloten wegens bouwplannen

Een gedeelte van de Bloemsingel, het fiets- en wandelpad voor de DOT, is afgesloten voor fietsers, voetgangers en bromfietsers. De reden hiervoor zijn de bouwwerkzaamheden. Vanwege de veiligheid wordt de weg afgesloten. Tot juli 2020 zal het afgesloten zijn.

Er wordt op de hoek van de Bloemsingel en Kolendrift flink gebouwd. Er komen appartementen, zowel huur als koopwoningen. De werkzaamheden zullen zo’n 2,5 jaar duren.

Er is een omleiding gekomen die loopt via de Botermolendrift, Boterdiep en Kolendrift. Voetgangers kunnen deze omleiding ook volgen of achter de DOT langs lopen. De parkeergarage Boterdiep is gewoon bereikbaar.

Bron: Indebuurt Groningen

21 januari 2020 Meer
4410 nieuwe woningen voor Groningen

Dit en komend jaar bouwt Groningen in totaal 4410 woningen. Zou dit genoeg zijn?

De helft van de woningen die worden gebouwd zijn bedoeld voor studenten. 70 procent daarvan zijn koophuizen die worden opgeleverd kosten voor meer dan 275.000 euro. Vooral studenten en rijken profiteren van de bouw sprint van de gemeente Groningen.

Dit jaar en volgend jaar moeten er ruim 2000 woningen voor studenten zijn gebouwd. Dat is bijna de helft van het totale aantal nieuwbouwwoningen. Deze komen met name langs het Reitdiep aan de westkant van de stad. Een nieuwe studentenflat aan de Hoogeweg is goed voor bijna 700 kamers. De in oktober opgeleverde Woldring-locatie kan 420 studenten huisvesten.

Echter is het voor starters lastig om een woning te kopen. Er wordt slechts 1 koophuis opgeleverd voor minder dan 185.000 euro in Ten Boer. In het middensegment worden er alweer 167 koophuizen gebouwd met een vraagprijs tussen de 185.00 en de 27.500 euro. 

Bron: Dagblad van het Noorden

03 januari 2020 Meer
225 sociale huurwoningen per jaar erbij

De komende jaren zal het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Groningen stijgen met 225 woningen per jaar. De gemeente heeft met zes woningcorporaties afspraken gemaakt om dit te realiseren.

Er worden nog afspraken gemaakt over regels op het gebied van volgordebepaling, urgentie en voorrangscriteria. 

De punten waarop gefocust wordt zijn wijk- en dorpsvernieuwing, de betaalbaarheid voor huurders, het versnellen van de nieuwbouw en het verduurzamen van de huidige woningvoorraad.

Bron: OOG TV

03 januari 2020 Meer
Lage woningprijzen voor gebieden met windparken in het Noorden

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in opdracht van RTV Noord en RTV Drenthe, blijkt dat woningen die uitzicht hebben op twee toekomstige windparken in Groningen en Drenthe lager zijn in prijs. 

In vergelijking met woningen die verder bij het windpark vandaan liggen, stijgen de prijzen voor woningen ook. Er is onderzoek gedaan op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). In het onderzoek werd gekeken wat de ontwikkeling van een windpark doet voor de woningprijzen in dat gebied. 

Volgens universitair docent vastgoedkunde aan de RUG, is er sprake van onrust op de woningmarkt in de gebieden rond de windparken. Zo zijn meer verkopen sinds 2016 in die gebieden.

Bron: NOS

05 december 2019 Meer
De gemiddelde huizenprijs in Groningen

Vanuit de cijfers van de makelaarsvereniging NVM kan er gekeken worden hoe de woningmarkt er momenteel voor staat, niet alleen in de randstad maar ook in de provincie Groningen. 

Momenteel blijven de huizenprijzen nog steeds stijgen en ten opzichte van vorig jaar gestegen met 6,5 procent. Echter is dit wel minder hoog dan de landelijke stijging van 7,2 procent. Daarbij is de gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Groningen 255.000 euro. Dat is aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde van 313.000 euro. Het is in Groningen dus wel goedkoper. 

In Groningen zijn appartementen het populairst, gevolgd door tussenwoningen, hoekwoningen en vrijstaande woningen. Op de laatste plek eindigt 2-onder-1-kapwoningen. 

Bron: Indebuurt Groningen

14 november 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

Westersingel 3
9718 CA Groningen

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

groningen@iqmakelaars.nl