iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Door aardbevingsschade meer stress onder Groningers

minder dan 1 min.

Terug

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op basis van twee panel metingen in een langlopend onderzoek gemerkt dat Groningers met aardbevingsschade meer gezondheidsproblemen ervaren dan voorgaande jaren. Naast de gezondheidsklachten is het vertrouwen in de overheid significant gedaald, meldt de universiteit.

 

De overheid heeft zelfs een versterking operatie ingezet om woningen veiliger te maken en herstellen, maar ook dit heeft niet geholpen voor de gezondheid. Voor veel bewoners is het lastig om nog het perspectief te blijven zien dat het beter zou gaan. 

 

De gezondheidsklachten komt voornamelijk voort uit stress. De onderzoekers geven aan dat de Groningers de samenwerking met instanties en de procedures erg stressvol vinden. Voornamelijk Groningers in bepaalde versterkingsfases van hun huis. De mensen die nog wachten op een beoordeling en planvorming hebben een slechtere gezondheid van diegene die daar niet mee te maken hebben. 

 

Onderzoekers adviseren om één loket te openen die het afhandelt met aardbevingsschade.  Momenteel verloopt het proces via verschillende instanties. Volgens de bewoners zelf is de procedure erg traag en langdurig waardoor de onzekerheid toeslaat. 

 

Bron: RTL Nieuws

25 januari 2022

Publicatiedatum 08/02/2022

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen