iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Aardbevingsregio somber over woningmarkt

minder dan 1 min.

Terug

De regio van het aardbevingsgebied is somber over de woningmarkt. Dit is gebleken uit het bezoek van de commissie Hammerstein aan de regio. Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde vorig jaar dat de waardebepaling van woningen in het bevingsgebied moet worden gecompenseerd, ook wanneer eigenaren hun huis niet gaan verkopen. De commissie moet een advies gaan geven over de regeling voor deze waardebepaling.

De NAM geeft momenteel alleen compensatie wanneer woningeigenaren hun pand hebben verkocht. Ook is de compensatie slechts enkele procenten. De commissie vindt dat eigenaren meer moeten worden gecompenseerd, zeker omdat er grote onzekerheid is in het gasgebied. Het is niet duidelijk welk effect de versterking van veel huizen heeft, en wat er gaat gebeuren wanneer de gaswinning stopt.

Er is nog enkele onvrede over onderdelen van het voorlopig advies van de commissie. Aardbevingsgemeenten en de provincie zijn het niet eens met het model voor bekering van schade uitkeringen wat er gebruikt wordt. Ook is men het niet eens over de peildatum. Over het algemeen is Groningen niet positief over de toekomst van de woningmarkt in het aardbevingsgebied. 

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Publicatiedatum 28/02/2019

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen