No cure no pay makelaar in Groningen

 Terug

No cure no pay makelaar Groningen

Waarom is het belangrijk om alleen voor een no cure no pay makelaar in Groningen te kiezen?

Je (her-) kent ze wel, hopelijk althans, de makelaars die de strategie hanteren om een zo hoog mogelijke vraagprijs te hanteren om zo een woning in de verkoop te krijgen. Elke verkoper is hier natuurlijk gevoelig voor; wie wil er nu niet de hoogste prijs voor zijn of haar woning?

Wees echter alert op de makelaar die ongefundeerd een te hoge verkoopprijs voorspiegelt voor een woning. Deze speelt in op de hebberigheid van verkopers zodat deze minder alert zijn op de oprechtheid van de makelaar.

Als de woning in de verkoop komt en de animo dan tegenvalt, heeft deze makelaar als oplossing vaak dat de prijs dan maar verlaagd moet worden. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling, juist door de hoge voorgespiegelde verkoopprijs is men met deze makelaar in zee gegaan! Het alternatief is dan de opdracht intrekken waarbij de makelaar dan vaak hoge kosten wil rekenen.

In elke regio zijn er één of meerdere makelaars actief die deze strategie in meer of mindere mate hanteren, wees hier beducht op. 

De makelaarscourtage

De vergoeding die een makelaar rekent wordt “courtage” genoemd, dit is een procentuele vergoeding op basis van de uiteindelijke verkoopsom of een vast bedrag die de makelaar ontvangt voor zijn geleverde diensten bij de (ver)koop van jouw huis. In tegenstelling tot een reguliere verkoopmakelaar, brengt een no cure no pay-makelaar courtage alleen in rekening als de woning ook daadwerkelijk verkocht wordt.

Wat betekent no cure no pay?

Een no cure no pay makelaar in Groningen hoeft pas een vergoeding voor zijn werkzaamheden als de woning daadwerkelijk verkocht is en hanteert nooit intrekkingskosten. Er kan soms een uitzondering gemaakt worden voor externe marketingkosten die de makelaar maakt om de woning te promoten maar dit moet altijd maximaal om de kostprijs gaan.

Vertrouwen in de makelaar

Vertrouwen is alles, als een makelaar niet no cure no pay aan het werk wil gaan voor je, dan heeft deze er geen vertrouwen in dat de woning voor de besproken prijs verkocht gaat worden en deze makelaar is jouw vertrouwen dus niet waard.

Zoek dus altijd een no cure no pay makelaar, deze is uw vertrouwen waard!

Deel dit artikel
   2 minuten lezen      19 november 2020

Contact

iQ Makelaars Groningen
Westersingel 3
9718 CA Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen