WOZ-waarde Groningen

Bent u benieuwd naar de WOZ-waarde van uw woning in Groningen? iQ Makelaars Groningen legt u uit wat de WOZ-waarde precies inhoudt en wanneer dit relevant is wanneer u uw huis wenst te verkopen. 

WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken en is de waarde van uw woning. Deze waarde wordt jaarlijks op 1 januari bepaald door de gemeente Groningen en het vormt de basis voor diverse belastingen en heffingen. Als huisbezitter krijgt u deze WOZ-waarde op een WOZ-beschikking. De gemeente Groningen stelt deze waarde vast gebaseerd op een aantal gegevens zoals de ligging van de woning, inhoudsgegevens en oppervlaktegegevens. Bij de gemeentelijke belastingen en heffingen speelt de WOZ-waarde van uw woning een belangrijke rol, net als bij erf- of schenkbelasting en het eigenwoningforfait. 

Neem gerust contact op

WOZ waarde Groningen

WOZ waarde woning

WOZ-waarde bij huis verkopen

Als u uw huis in Groningen wilt verkopen heeft u waarschijnlijk aan uw WOZ-waarde gedacht. Maar er is een verschil tussen de waarde die de gemeente aan uw huis toekent, en de marktwaarde. Deze laatste wordt vastgesteld door uw makelaar of taxateur in Groningen. De marktwaarde is geen schatting, maar een nauwkeurige berekening van de echte waarde van de woning. Het kan dus vaak voorkomen dat een WOZ-waarde een stuk lager ligt dan de vraagprijs voor uw huis, zoals bepaald door de taxateur. Doordat de WOZ-waarde een jaar achterloopt (jaarlijks geschat) kan dit verschil aardig oplopen, zeker met stijgende woningprijzen of verbouwingen aan het huis. 

Meer informatie huis verkopen

Waarom kiezen voor iQ Makelaars Groningen

  • 24/7 beschikbaar, ook op zaterdag of in de avonduren.
  • Altijd een scherp tarief.
  • Kennis van de lokale markt.
  • Groot netwerk in de regio. 
  • Persoonlijke aanpak en begeleiding

Het verschil is groot, wat nu?

Het maakt in principe niets uit dat er een verschil is tussen uw WOZ-waarde en de vraagprijs van uw woning in Groningen. Kopers kunnen ervoor kiezen een taxatie aan te vragen wanneer zij een groot verschil opmerken. Voor hen is het echter ook gunstig: een lagere WOZ-waarde betekent lagere belasting en toeslagen als ze het huis kopen. De WOZ-waarde van uw huis in Groningen is in deze zin niet erg belangrijk wanneer u uw huis te koop zet. Het gaat hierbij namelijk om de marktwaarde van uw woning. Deze kan iQ Makelaars Groningen voor u vaststellen: vraag bij ons een gratis waardebepaling aan!

Vraag een gratis waardebepaling aan

Taxatie Groningen

Bent u geïnteresseerd om uw huis te verkopen in Groningen?

iQ Makelaars Groningen biedt u een gratis vrijblijvende waardebepaling aan. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of vraag deze direct aan!

Contact

iQ Makelaars Groningen
Westersingel 3
9718 CA Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen