iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

WOZ-waarde Groningen

Ben je benieuwd naar de WOZ-waarde van jouw woning in Groningen? iQ Makelaars Groningen legt je uit wat de WOZ-waarde precies inhoudt en waarom dit relevant is wanneer je jouw huis wenst te verkopen. 

WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken en is de waarde van jouw woning. Deze waarde wordt jaarlijks op 1 januari bepaald door de gemeente Groningen en het vormt de basis voor diverse belastingen en heffingen. Als huisbezitter krijg je deze WOZ-waarde op een WOZ-beschikking. De gemeente Groningen stelt deze waarde vast gebaseerd op een aantal gegevens zoals de ligging van de woning, inhoudsgegevens en oppervlaktegegevens. Bij de gemeentelijke belastingen en heffingen speelt de WOZ-waarde van jouw woning een belangrijke rol, net als bij erf- of schenkbelasting en het eigenwoningforfait. 

Neem gerust contact op

WOZ waarde Groningen

WOZ waarde woning

WOZ-waarde bij huis verkopen

Als je jouw huis in Groningen wilt verkopen heb je waarschijnlijk aan jouw WOZ-waarde gedacht. Maar er is een verschil tussen de waarde die de gemeente aan jouw huis toekent, en de marktwaarde. Deze laatste wordt vastgesteld door jouw makelaar of taxateur in Groningen. De marktwaarde is geen schatting, maar een nauwkeurige berekening van de echte waarde van de woning. Het kan dus vaak voorkomen dat een WOZ-waarde een stuk lager ligt dan de vraagprijs voor jouw huis, zoals bepaald door de taxateur. Doordat de WOZ-waarde een jaar achterloopt (jaarlijks geschat) kan dit verschil aardig oplopen, zeker met stijgende woningprijzen of verbouwingen aan het huis. 

Meer informatie huis verkopen

Waarom kiezen voor iQ Makelaars Groningen

  • 24/7 beschikbaar, ook op zaterdag of in de avonduren.
  • Altijd een scherp tarief.
  • Kennis van de lokale markt.
  • Groot netwerk in de regio. 
  • Persoonlijke aanpak en begeleiding

Het verschil is groot, wat nu?

Het maakt in principe niets uit dat er een verschil is tussen jouw WOZ-waarde en de vraagprijs van jouw woning in Groningen. Kopers kunnen ervoor kiezen een taxatie aan te vragen wanneer zij een groot verschil opmerken. Voor hen is het echter ook gunstig: een lagere WOZ-waarde betekent lagere belasting en toeslagen als ze het huis kopen. De WOZ-waarde van jouw huis in Groningen is in deze zin niet erg belangrijk wanneer je jouw huis te koop zet. Het gaat hierbij namelijk om de marktwaarde van jouw woning. Deze kan iQ Makelaars Groningen voor je vaststellen: vraag bij ons een gratis waardebepaling aan!

Vraag een gratis waardebepaling aan

Taxatie Groningen

Ben je van plan om jouw huis te verkopen in Groningen?

iQ Makelaars Groningen biedt je een gratis vrijblijvende waardebepaling aan. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of vraag deze direct aan!

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen