iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Verdeling van sociale huurwoningen niet langer acceptabel

minder dan 1 min.

Terug

Verdeling van sociale huurwoningen niet langer acceptabel

Gemeenten vinden dat de huidige manier van het verdelen van woningen niet langer acceptabel is. Inwoners moeten momenteel zo'n 10 jaar wachten op een sociale huurwoning; dit is te lang. Het systeem lijkt ideaal: men schrijft zich in en krijgt op basis van gespaarde punten een woning toegewezen. Sommigen krijgen voorrang in dringende situaties. Dit systeem stamt echter nog uit de jaren 50, terwijl de wereld veel flexibeler is geworden.

Woningnet kan de vraag naar sociale huurwoningen allang niet meer bijbenen, de wachtlijst loopt op. Er zijn veel meer huishoudens door de bevolkingsgroei, minder langdurige relaties, kleinere gezinnen en ouderen blijven langer thuis wonen. Omdat men zo lang moet wachten op een woning speelt kieskeurigheid ook een rol. Als je al 10 jaar hebt gewacht, wil je ook een goede woning. Desnoods maar wat langer wachten. Het aantal weigeraars na het toewijzen van een woning is daarom groot. 

Het sociale huurwoning systeem kan flexibeler worden door bijvoorbeeld punten te mogen meenemen naar een andere stad of regio. Dit zegt Frank Wassenberg van kennisorganisatie Platform31. Daarnaast is woningbouw een oplossing: het transformeren van bijvoorbeeld scholen, kloosters en kantoren tot woningen. Als de verhuur van kamers makkelijker wordt zou dit ook weer meer woonruimte kunnen opleveren, zoals bij een hospita. 

3 december 2018
Bron: Trouw

Publicatiedatum 19/12/2018

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen