iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
245 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Hypotheekrente stijging vlakt weer af, maar voor hoe lang?

1 minuten lezen

Terug

In de eerste week van juni verhoogden slechts 1 op de 3 geldverstrekkers de hypotheekrente. Hiermee lijkt de stijging van de hypotheekrente iets af te vlakken, meldt Van Bruggen Adviesgroep. Het is echter wel de vraag hoe lang deze ontwikkeling stand zal houden, omdat de marktrentes inmiddels weer zijn gaan oplopen.

Renteontwikkeling

De ‘adempauze’, zoals Van Bruggen Adviesgroep deze noemt, is het gevolg van het feit dat de hypotheekrentes de afgelopen tijd harder stegen dan de marktrentes. Het is echter wel de vraag hoe lang deze adempauze standhoudt. De marktrentes leken een aantal weken terug hun piek bereikt te hebben, maar begin juni schoten deze toch weer behoorlijk omhoog. De invloed hiervan op de hypotheekrentes is nog niet zeker. Op dit moment is er nog voldoende marge, maar mocht de stijging van de marktrentes doorzetten, dan zal dit ook gevolgen gaan hebben voor de hypotheekrentes.  

Invloed op huizenprijzen

De ontwikkelingen van de hypotheekrente lijken nog niet direct door te werken in de woningprijzen. In april 2022 waren de huizenprijzen gemiddeld 19,7% hoger dan het jaar ervoor, en in recente ramingen van het CPB wordt uitgegaan van verder stijgende huizenprijzen in 2022. Deze stijging wordt wel minder scherp geschat dan in 2021, en bovendien geeft het CPB aan dat zelfs een onvoorziene daling tot de mogelijkheden behoort. Het prijsverloop op de woningmarkt is simpelweg moeilijk te voorspellen.

Woning aankopen?

De fluctuerende rente en de onzekerheid op de woningmarkt maken het lastig om verantwoorde keuzes te maken bij het aankopen van een nieuwe woning en het afsluiten van een hypotheek. Daarom is het, juist in deze tijd, verstandig om hulp in te schakelen van een professional. iQ Makelaars is een ervaren makelaar, die je graag bij staat in de zoektocht naar een nieuwe woning. Met advies over hypotheken en het aankopen van een woning zorgen we ervoor dat jij altijd de juiste keuzes maakt. Neem gerust contact op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen!  

Publicatiedatum 13/06/2022

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen