iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Nieuwe woning kopen, oude huis verhuren

Met het invoeren van opkoopbescherming willen meerdere gemeentes, waaronder de gemeente Groningen, voorkomen dat te veel woningen door beleggers worden opgekocht voor verhuur. Steeds vaker kiezen mensen er daarom voor om hun huidige woning te gaan verhuren, en zelf te verhuizen naar een nieuwe woning. Dit kan zeer interessant zijn vanwege het rendement en pensioenvoorzieningen. Dankzij overwaarde van de huidige woning is het vaak mogelijk om de hypotheek over te sluiten naar een verhuurhypotheek. Benieuwd of het in jouw situatie interessant is om een nieuw huis aan te kopen en je huidige huis te gaan verhuren? iQ Makelaars Groningen vertelt je hier graag meer over.

Neem contact op

Nieuw huis kopen oude huis verhuren

Woning aanschaffen in Groningen?

Huis kopen Groningen

Opkoopbescherming Groningen

In Groningen geldt sinds maart 2022 een opkoopbescherming voor woningen met een WOZ-waarde tot en met €305.500,-. Dit betekent dat deze woningen enkel voor eigen bewoning aangekocht mogen worden: na aankoop van de woning moet je zelf minimaal 4 jaar in het huis blijven wonen. Verhuur aan eerste- en tweedegraads familie is in deze periode echter wel toegestaan. Een alternatieve manier om alsnog aan een beleggingspand te kopen is om zelf door te stromen naar een nieuwe woning, en de huidige woning aan te houden voor verhuur.

Neem contact op

Huidige woning aanhouden voor verhuur

Om een woning te gebruiken voor verhuur is wel een verhuurhypotheek nodig. In geval van doorstromen betekent dit dus dat je een nieuwe hypotheek afsluit voor een nieuwe woning, en de huidige hypotheek omzet naar een verhuurhypotheek. Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning is het belangrijk om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur, want het afsluiten van een tweede hypotheek is niet altijd mogelijk. Zo moet je inkomen voldoende zijn om beide hypotheken te kunnen betalen, en zal een groot deel van de huidige hypotheek dus al afgelost moeten zijn. Inleg van eigen geld is ook nodig, maar vaak kan dit van de overwaarde van de woning betaald worden. iQ Makelaars Groningen heeft contacten met hypotheekadviseurs, en kan je daardoor altijd in contact brengen met de juiste adviseur voor een vrijblijvend gesprek.

iQ Makelaars Groningen

Overweeg jij om een nieuwe woning aan te kopen, en jouw huidige woning te verhuren? iQ Makelaars Groningen helpt je graag. Via onze zusterorganisatie 123Wonen kunnen we je vrijblijvend informeren over hoe het verhuren van een woning in zijn werk gaat, en welke huurprijs passend is. 123Wonen is dé verhuurmakelaar in Nederland, en kan je helpen met het verhuren en beheren van de woning. Daarnaast kan iQ Makelaars je ondersteunen bij het aankopen van jouw nieuwe huis. Als aankoopmakelaar met jarenlange ervaring op de Groningse woningmarkt weten we precies hoe we jouw nieuwe droomwoning aankopen tegen de beste prijs en voorwaarden! Neem geheel vrijblijvend contact op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Meer informatie over het verhuren of kopen van een huis?

Neem contact op

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen