Inschrijven koopovereenkomst bij het Kadaster

Vaak zijn er vragen over de gang van zaken bij het inschrijven van een voorlopig koopcontract bij het Kadaster. Zodra de koop van een woning gesloten is, wordt dit vastgelegd in een voorlopig koopcontract. Wel is alles waar u hiervoor tekent direct bindend. 

Het is niet verplicht voor u als koper om het voorlopig koopcontract in te schrijven bij het Kadaster. Wel wordt dit aangeraden omdat u zo sterker staat: u kunt als koper namelijk altijd bewijzen dat u het huis heeft gekocht. Vraag uw notaris om het koopcontract voor u in te schrijven bij het Kadaster indien u hier interesse in heeft. 

U gaat er bij inschrijving van de koopakte bij het Kadaster mee akkoord dat al uw gegevens en details van de koop openbaar worden gemaakt. Het Kadaster is een openbaar register waar iedereen vrije toegang toe heeft. Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Neem gerust contact op

Inschrijven koopovereenkomst Kadaster

Weten wat uw woning waard is?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Vul onderstaand formulier in en neem contact op met iQ Makelaars Groningen

Contact

Westersingel 3
9718 CA Groningen

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

groningen@iqmakelaars.nl