iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
101 beoordelingen

Huis (ver)kopen tijdens COVID-19

 Terug

Huis (ver)kopen in de coronacrisis: wat is wijsheid?

Welk effect heeft de coronacrisis op de huizenmarkt in Groningen? Is het nog wel verstandig om een huis te (ver)kopen en kunnen bezichtigingen eigenlijk nog wel doorgaan? Lana Schrier van iQ Makelaars Groningen deelt haar ervaringen.

De onzekerheid onder huizenkopers en -verkopers neemt toe, want is dit nog wel een goed moment om je op de huizenmarkt te begeven? ”Vanuit Groningen voorzien wij zeker geen problemen op de huizenmarkt door de coronacrisis”, legt makelaar Lana uit. ”Er is nog steeds veel vraag naar koopwoningen en de markt is nog steeds goed, het is dus nu (nog steeds) een goed moment om je huis te verkopen.”

”Daarnaast is de hypotheekrente nog altijd erg laag, dus een woning kopen blijft een goede investering. Tevens worden er momenteel meer woningen te koop aangeboden dan voor de coronacrisis, dus heb je als koper meer kans om te slagen.”

Huizenmarkt in de coronacrisis
Niemand kan precies voorspellen welk effect het coronavirus op de huizenmarkt zal hebben, maar volgens Lana is er van een crisis op de huizenmarkt absoluut geen sprake en loopt alles nog gewoon door. “Laten we niet vergeten dat er op het dieptepunt van de crisis in 2013 nog steeds meer dan de helft van de woningen verkocht werd dan op het toppunt ervoor in 2007.”

Bezichtigingen gaan door, maar in aangepaste vorm
Bij iQ Makelaars gaan alle werkzaamheden gewoon door met de richtlijnen van de RIVM in acht genomen. ”Open huizen kunnen niet meer doorgaan, dit is wel jammer omdat dit een manier is om mensen laagdrempelig langs te laten komen bij een te koop staande woning.”

iQ Makelaars heeft tijdens de coronacrisis al meerdere woningen verkocht en aangekocht. Deze bovenwoning aan de Koninginnelaan is bijvoorbeeld onlangs succesvol verkocht:

    

”Wij vinden dat iedereen het huis echt moet zien om het te kopen. Dus nu plannen wij met iedereen een persoonlijke bezichtiging in. We vragen mensen om met zo weinig mensen te komen (maximaal 2 personen + eventueel een aankoopmakelaar). Wij nemen extra maatregelen: meer tijd tussen de bezichtigingen zodat kijkers elkaar niet kruisen, handschoentjes dragen, handen extra wassen. Op deze manier kunnen we wel gewoon doorgaan met bezichtigen.”

Kans om toe te slaan
Aan de andere kant biedt deze nieuwe situatie ook wel weer mogelijkheden. Want Lana kan zich goed voorstellen dat de coronacrisis een aantal potentiële kijkers afschrikt. En minder kijkers betekent ook minder concurrentie op de woningmarkt. “Het zou zomaar eens kunnen dat het ongelimiteerd overbieden de komende tijd wat minder wordt. En dat is wel zo prettig voor degenen die al meerdere keren achter het net hebben gevist.”

Deel dit artikel
   2 minuten lezen      12 mei 2020

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen

Makelaar Groningen  groningen@iqmakelaars.nl
Makelaar Groningen  050 - 760 17 77

050 - 7601 777

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9.00 - ca. 17.30 u Zaterdag: 10.00 - ca. 16.00 u.

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen